Versiegeschiedenis
Op deze pagina houden we bij welke wijzigingen en aanvullingen we hebben gedaan in de software van Kritt.
Update 18 december 2015
- We hebben extra fonts aan de keuzemogelijkheden toegevoegd. We kunnen nu eenvoudig meer lettertypes toevoegen uit de catalogus op www.google.com/fonts.
Update 11 november 2015
- Je kan nu op de homepagina en op elke rubriekspagina afzonderlijk een artikel omhoogplaatsen. Er is per rubriek altijd maximaal één artikel omhooggeplaatst.
- Kleine technische en cosmetische verbeteringen
Update 11 december 2014
- Kleine technische en cosmetische verbeteringen
Update 25 september 2014
- Je kan nu een artikel naar keuze bovenaan plaatsen. Gebruik hiervoor het sterretje dat je ziet naast de knoppen om een bericht te bewerken of te verwijderen. Vergelijk het met de 'pinned tweet' bij Twitter.
- Bij een artikel in twee kolommen met een staande foto, plaatst Kritt automatisch de tekst rechts naast de foto in plaats van eronder.
- De chapeaus en de korte teksten op de overzichtspagina zijn nu afzonderlijk in kleur te veranderen. Er zijn hiervoor twee functies toegevoegd op de pagina 'Vormgeving aanpassen'.
- Als je bent ingelogd op je Kritt-website, telt Google Analytics jouw eigen bezoeken niet mee.
- Als je een nieuw wachtwoord aanvraagt, is de kans dat de mail die je daarvoor ontvangt in je spamfilter komt een stuk kleiner geworden.
- Er is een RSS-feed beschikbaar met je laatste artikelen. Hiermee kunnen lezers je volgen via RSS-programma's zoals Feedreader.
- En verder kleine technische en cosmetische verbeteringen.
Update 14 juni 2014
- Cyrillische tekens in de titel van een artikel worden nu op een logische manier omgezet naar een URL voor de pagina.
Update 14 juni 2014
- Bij een artikel kan je verwante artikelen laten zien in de rechterkolom. Dat mechanisme is verbeterd, waarbij zowel overeenkomst in categorie, overeenkomstige tags en leeftijd een rol spelen bij het leggen van verbanden.
Update 25 april 2014
- Tagging toegevoegd. Je mag vanaf nu bij elk artikel een of meer tags opgeven. Als lezers op zo’n tag klikken krijgen ze een overzicht van alle artikelen met diezelfde tag. Veel van jullie gebruiken de rubrieken om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld krant, radio en televisie. Je kan tags dan gebruiken om de artikelen op onderwerpen in te delen (zorg, onderwijs, politiek, cultuur etc.). Als je geen behoefte hebt aan tags kan je ze gewoon weglaten.
- Toevoeging van functionaliteit voor journalistencollectieven, waarbij bij elk artikel een andere auteur kan hebben en je de site ook kan doorzoeken op auteur.
- Je kan nu bij elke rubriek ook een korte tekst plaatsen, als extra uitleg. Deze verschijnt dan bovenin, als je op de overzichtspagina van die rubriek bent.
- Het venster waarin je een nieuw artikel plaatst is iets aangepast, wij denken dat het zo overzichtelijker is.
- Bij het plaatsen of delen van artikelen op Facebook verschijnt nu ook automatisch de eerste foto van dat artikel.
- Je kan nu ook bij een artikel een Vimeo-film invoegen in het venster waarin je een nieuw artikel plaatst.
- Er is een aparte stijl beschikbaar om kaders beter vorm te geven.
Update 19 maart 2014
- Datumweergave bij gerelateerde artikelen is verbeterd.
Update 17 januari 2014
- Een aantal kleine bugfixes zijn doorgevoerd.
Update 17 november 2013
- Op verzoek van een aantal leden tonen we geen share-knoppen meer bij metapagina's. Daarnaast kunnen de share-knoppen helemaal worden uitgeschakeld bij de instellingen.
Update 8 november 2013
- We hebben kleine bugs opgelost op de overzichtspagina. Soms vielen blokjes over elkaar heen; dat is nu opgelost. Ook worden titels beter afgebroken.
Update 15 maart 2013
- Er is een alternatieve layout beschikbaar gekomen. Nu staat het blok met je naam en de navigatie aan de linkerzijde. Bij de alternatieve layout verschijnt dit blok over de hele breedte aan de bovenkant van de website. Je kan zelf tussen de lay-outs schakelen via de knop 'Wijzig vormgeving'.
- Als je radio-uitzendingen of andere MP3-bestanden in je artikelen opneemt, maakt Kritt daar automatisch een Podcast van. Je kan een Podcast-pictogram aan je site toevoegen door het vinkje te zetten bij 'Toon button 'Abonneer op podcast' achter de knop 'Bewerk Profiel'.
- Je kan nu ook een foto plaatsen binnen een artikel, in plaats van alleen bovenaan. Hoe doe je dat: als je een foto toevoegt aan een artikel, zie je in het scherm waar je het artikel bewerkt nu een klein nummertje in de linkerbovenhoek van de foto staan. Als daar bijvoorbeeld 382 staat, kan je een afbeelding in de tekst plaatsen door in de tekst deze code te typen: {image:382}. Als je het artikel opslaat zal je zien dat op de plek van de code nu de afbeelding verschijnt. Afbeeldingen die in de tekst zijn geplaatst verschijnen niet meer bovenin, waar de afbeeldingen normaal staan.
Update 13 januari 2013
- Je kan nu nog makkelijker video's van Youtube toevoegen aan een pagina. Als je een video toevoegt zie je ook al in het overzicht een 'still' uit de video met een play-knop.
- Je kan bij elk artikel een fotocredit invullen. Het fotocredit wordt getoond boven de kop, achter de datum en de plaats van publicatie.
- De site laadt nu sneller doordat we de manier waarop afbeeldingen worden verwerkt hebben verbeterd.
- Bij de meta-artikelen kan je nu ook beeld toevoegen. Vanaf nu tonen we bij meta-artikelen ook geen publicatiedatum meer.
- Je kan nu inloggen via de inlogpagina op www.jouwdomeinnaam.nl/inloggen, niet meer via de inloglink onderaan.
- Als je in een overzicht naar beneden scrollt krijg je niet meer 'laad meer berichten' te zien, in plaats daarvan gebeurt dit automatisch.
- De functie 'wachtwoord vergeten' is verbeterd, nu kan je direct zelf een nieuw wachtwoord kiezen. Het risico dat iemand anders jouw wachtwoord kan resetten is hiermee weggenomen.
- De ingebouwde teller op elke pagina registreert nu alleen bezoeken van niet-ingelogde gebruikers. Jouw eigen bezoek telt dus niet meer mee in de statistiek.
- Diverse kleine cosmetische en technische verbeteringen.
Update 6 januari 2013
- Lange woorden in titels op overzichtspagina's worden vanaf nu automatisch afgebroken.
Update 28 december 2012
- De eerste versie van het scherm waarmee je je layout kan aanpassen is live. Je kan diverse achtergrond- en tekstkleuren aanpassen en kiezen uit een aantal alternatieve lettertypes.
- We hebben een audiospeler gemaakt. Als je nu MP3-bestanden als attachment toevoegt aan een artikel, verschijnt de audiospeler en kan je de geluidsfragmenten direct in de website afluisteren.
- Inloggen gaat nu nog met de link onderaan het scherm. Deze zal binnenkort verdwijnen. Je kan dan inloggen door naar www.jouwdomein.nl/inloggen te gaan.
- Je kan een artikel op 'niet-gepubliceerd' zetten. Bezoekers van je site zien dit artikel dan niet. Je ziet zelf het artikel wel (als je ingelogd bent) maar dan is het lichter van kleur, om het onderscheid duidelijk te maken. Zo kan je alvast een artikel voorbereiden en het op een ander moment afmaken en publiceren.
- De teksteditor die we gebruiken (TinyMCE) is nu geïnstalleerd in een Nederlandstalige versie.
- De zoekresultaten laten nu ook twee regels van het artikel zien.
- Het eerste artikel op een overzichtspagina is altijd twee keer zo breed als de rest. Je kan nu ook voor elk artikel zelf kiezen of het dubbelbreed moet worden getoond.
- Je persoonlijke informatie hebben we al voordat jouw Kritt-website wordt opgeleverd, die hoef je dus niet meer in je account in te vullen.
- Als mensen je site opvragen via jouwdomein.nl, worden ze nu automatisch doorgestuurd naar www.jouwdomein.nl. Dat voorkomt duplicate content en dat is belangrijk voor een goede indexering van je site door Google.
- Voor Google en andere zoekmachines hebben we voorzien in een sitemap.xml, die helpt bij het indexeren van je website. Deze is op te vragen op www.jouwdomeinnaam.nl/sitemap.xml
- De knoppen waarmee je een artikel kan delen op Facebook, Twitter en Google+ tonen nu niet meer hoevaak het artikel inmiddels is gedeeld. Bij Facebook betekende dit dat we moesten overschakelen naar een ander type button. Nu wordt wel getoond hoeveel van je vrienden het artikel hebben gedeeld.
Update 18 december 2012
- Vanaf nu houden we een teller bij hoevaak elk artikel is gelezen (geopend). Die is alleen zichtbaar als je bent ingelogd.
- Kleine bugs opgelost
- De mail met inloggegevens is duidelijker en bevat nu ook de domeinnaam
Update 12 december 2012
- Sourcecode opgeruimd, performanceverbeteringen, kleine bugs opgelost,
Update 28 november 2012
- Vanaf nu kan je zelf rubrieken maken, bewerken en verwijderen en de volgorde veranderen.
- Je website krijgt automatisch een favicon (zo'n klein beeldje in de URL-balk van je browser), dat wordt afgeleid van je logo of foto.
- Diverse kleine bugs zijn opgelost